Derbi starih rivala pripao Želji
0

Osim: Zadovoljan sam, Sloboda je igrala korektno

Piše: D. Brkić
Amar Osim (Foto: Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Klix.ba)
Fudbaleri sarajevskog Željezničara poslije punih deset godina ubilježili su pobjedu u Tuzli. U okviru 24. kola Premijer lige BiH tim Amara Osima je deklasirao Sloboda sa 4:0. Trostruki strijelac bio je Muamer Svraka, a jedan gol postigao je Eldin Adilović. Željezničar je nastavio svoj niz bez poraza, dok se Sloboda primakla nižem rangu.

“Zadovoljan sam igrom u utakmici sa Širokim Brijegom. Danas smo na vrijeme postigli gol, ali smo do drugog gola igrali na neprihvatljiv način. Sloboda je igrala korektno, nije bilo onog seljačkog pritiska kakav krasi ekipe koje se bore za opstanak. Ono što mogu obećati je da ćemo nastavit u istom tempu, a teoretski nam je u preostalih šest kola potrebno 11 ili 12 bodova za titulu. Nadam se da ćemo ih i ovojiti”, rekao je Amar Osim, menadžer Željezničara.

Trener Slobode Darko Vojvodić nije se pojavio na press konferenciji nakon utakmice. Njegovi igrači su ispraćeni salvom zvižduka i uvreda, a Sloboda je veoma blizu ispadanju u niži rang, prvi put poslije 1969. godine. U naredne dvije utakmice odredit će se sudbina “crveno – crnih”. Sloboda u srijedu gostuje u Gradačcu, a naredne subote dočekuje Borac.