Revanš na Koševu
31

Osim: Važno nam je da odigramo kao u prvom poluvremenu u Mariboru

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Ekipa Fudbalskog kluba Željezničar sutra uvečer igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv slovenskog Maribora na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje će se pokušati plasirati u drugi krug najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao trener Plavih Amar Osim, nije nemoguće stići četiri gola prednosti iz prošle utakmice.

"Moramo igrati što ozbiljnije. Naša igra se neće puno razlikovati od igre u Maribrou, samo što ovaj put imamo prednost domaćeg terena i navijača, što nije bio slučaj u prošloj utakmici. Bilo kakvo bezglavo jurcanje po terenu može nas dovesti do toga da imamo velike probleme. Ne opterećujem se nekim 'ranim' golom, bitno nam je samo da odigramo kao u prvom poluvremenu u Mariboru", kazao je Osim.

"Što se tiče igrača, svi su zdravi, a da li su spremni za sutrašnju utakmicu, to ćemo vidjeti tek sutra", dodao je trener Plavih. Osim toga, sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase neće startati ista ekipa kao u Mariboru, s tim da neće biti ni velikih promjena.

U prodaju je pušteno 11.000 karata, od toga 6.000 za istočnu tribinu te 5.000 za južnu. Očekuje se i dolazak oko 400 navijača iz Maribora. Kako je kazano na današnjoj konferenciji, oni sutra u 6 sati ujutro kreću za Sarajevo, a za njih je rezervisana sjeverna tribina stadiona.