Protiv visočke Bosne
110

Osiguran direktan TV prijenos prve pripremne utakmice FK Sarajevo

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Aktuelni šampion BiH u nogomet - FK Sarajevo, prvu pripremnu utakmicu za narednu sezonu odigrat će u nedjelju u 18:30 sati protiv Bosne na Gradskom stadionu Luke u Visokom, a osiguran je i direktan prijenos utakmice.

Ovaj meč će biti zatvoren za javnost zbog trenutne epidemiološke situacije te preporuka štabova, baš kao što je nedavno bio slučaj s utakmicom na Grbavici između Željezničara i Veleža, no dobra vijest svakako je da će prvi pripremi duel novog-starog prvaka BiH biti na TV ekranima.

Naime, iz medijske kuće TV Visoko objavili su kako će osigurati direktan prijenos ovog susreta, a još jednom podsjećamo, meč se igra u nedjelju s početkom u 18:30 sati.

FK Sarajevo je prvu pripremnu utakmicu trebao igrati protiv FK Kućani, no on je odgođen zbog širenja koronavirusa u našoj državi, pa će prvi test izabranici Vinka Marinovića imati u nedjelju kada će se sastati protiv visočke Bosne.

"Obavještavamo javnost da će TV Visoko po prvi put obezbijediti direktan prijenos utakmice sa stadiona Luke, a isti možete pratiti putem Moja TV i Telemacha. Budite uz TV Visoko u nedjelju u 18:30", poručili su na zvaničnoj stranici.

Bordo tim je prošle godine, a nakon što je Nogometni savez BiH prekinuo Premijer ligu, odbranio titulu prvaka i naredne sezone će igrati u Ligi prvaka. U prvom meču u Premijer ligi BiH za narednu sezonu, Bordo tim očekuje susret protiv Krupe.