Španac po svom
6

Od Guardiolinog "ruleta" niko nije siguran: Postigao hat-trick pa pravo na klupu

D. P.
Guardiola je ponovo miksao tim (Foto: EPA-EFE)
Guardiola je ponovo miksao tim (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja od 13:30 nastavljaju pohod ka odbrani titule u Premier ligi, a Pep Guardiola je ponovo privukao pažnju izborom početne postave.

Tokom godina vođenja najboljih svjetskih klubova Guardiola nas je navikao na njegov "rulet" i miješanje karti za svaki meč. Gotovo nemoguće je prognozirati koga će izvesti na teren u jednoj utakmici, a od njegovih rotacija nijedan igrač nije siguran.

Tako je i ovoga puta u duelu protiv Crystal Palacea koji se igra na Selhurst Parku od 13:30.

U prošlom kolu u srijedu nije bilo Erlinga Haalanda i Kevina De Bruynea, a obje zvijezde su se vratile u prvi tim. Međutim, na mjestu startera nema Phila Fodena, čovjeka koji je prije tri dana postigao hat-trick i donio pobjedu protiv Aston Ville.

"Teška je odluka ostaviti Fodena na klupi. Uvijek je to teško, ali imamo puno utakmica. Igrao je protiv Arsenala, pa onda dvije prijateljske utakmice za reprezentaciju i nije mogao hodati više. Puno je utakmica i zato sam tako odlučio", rekao je Guardiola neposredno prije početka utakmice objasnivši svoju odluku.

Na klupi je i golman Ederson Moraes, kojeg je u posljednje vrijeme u timu zamijenio Stefan Ortega.

Tim Manchester Cityja za Crystal Palace: Ortega, Lewis, Stones, Dias, Guardiol, Rodri, Bobb, Grealish, De Bruyne, Alvarez i Haaland.