Smjena trenera
3

Novi vlasnici Newcastlea ništa ne čekaju, Bruceu se sprema otkaz već u prvoj sedmici

D. P.
Bruce neće imati podršku arapskih vlasnika (Foto: Twitter)
Bruce neće imati podršku arapskih vlasnika (Foto: Twitter)
Menadžer Newcastlea Steve Bruce prema navodima engleskih medija neće odraditi ni sedmicu dana na klupi kluba nakon promjene vlasničke strukture.
Popularni klub sa sjevera Engleske prije nekoliko dana dobio je najbogatije vlasnike u svijetu nogometa. Public Investment Fund, iza kojeg stoji saudijski princ Mohammed bin Salman, kupio je klub od kontroverznog Mikea Ashleya i planira velika ulaganja u jedan od najpopularnijih klubova Premier lige.

No, kako pojačanja tek mogu biti registrovana u januarskom prijelaznom roku, prvi korak bit će smjena trenera.

Engleski mediji jutros navode da će Steve Bruce već početkom predstojeće sedmice dobiti otkaz na klupi Svraka. Jasno je, apetiti trenera "stare škole", kakav je Steve Bruce ne poklapaju se sa stavovima novih vlasnika i uskoro će doći do promjene.

Već neko vrijeme pominju se potencijalni nasljednici Brucea. Najveći favorit je mladi stručnjak Eddie Howe koji je slobodan još od prošle godine kada je zaključio izuzetno uspješnu epizodu u Bournemouthu.

Od poznatijih imena pominju se još Antonio Conte i Rafa Benitez, ali i relativno neiskusni stručnjaci poput Franka Lamparda i Stevena Gerrarda.

Već je poznato da će Newcastle u prvom narednom meču, protiv Tottenhama narednog vikenda, voditi Bruceov aktuelni pomoćnik Graeme Jones.