Vratio se nogometu
124

Novi klub, novi i imidž: Muhamed Bešić "pustio" kosu, pogledajte kako sada izgleda

K. H.
Muhamed Bešić u dresu Ferencvaroša s novim imidžom
Muhamed Bešić u dresu Ferencvaroša s novim imidžom
Nekada standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas povremeni član Zmajeva - Muhamed Bešić, okrenuo je novi list u karijeri i uz to je i značajno promijenio svoj imidž.

Nakon što se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje je odigrao najbolje utakmice u karijeri, Bešić je nakon dolaska u Everton znatno usporio razvoj u svojoj karijeri i kroz sedam godina na Otoku, gdje je još igrao za Middlesbrough i Sheffield United, nije uspio pokazati puni potencijal zbog kojeg je došao u klub s Goodison Parka.

Bešić je za sedam godina u Evertonu uspio skupiti 56 nastupa u svim takmičenjima, a nije postigao nijedan gol niti upisao asistenciju.

Muhamed Bešić u dresu Ferencvaroša s novom frizurom
Muhamed Bešić u dresu Ferencvaroša s novom frizurom

Bešić je ponikao u njemačkim omladinskim klubovima, a 2010. godine je prebačen iz juniorskog u prvi tim HSV-a. Potom besplatno odlazi u Ferencvaroš, odakle 2014. godine prelazi u Everton u transferu vrijednom 4,8 miliona eura.

Ugovor s Karamelama mu je istekao 1. jula ove godine i od tada je bio bez kluba, da bi tri mjeseca nakon toga potpisao za mađarski Ferencvaroš.

Dolazak u Mađarsku pokazao se kao pun pogodak u nogometnom kontekstu, naš veznjak se uspio izboriti za status prvotimca, a u međuvremenu je promijenio i imidž te je pustio nešto dužu kosu.

Na fotografijama koje objavljuje Ferencvaroš na svojim društvenim mrežama, a s obzirom i na to da Bešić nema zvanične profile, može se vidjeti novi imidž našeg igrača s nešto dužom kosom, koju tokom dosadašnje karijere nismo imali priliku vidjeti.

Muhamed Bešić u dresu Ferencvaroša s novom frizurom
Muhamed Bešić u dresu Ferencvaroša s novom frizurom

Bilo kako bilo, za Bešića je najvažnije da je konačno dobio prostor koji mu je potreban za igru i klub koji vjeruje u njegove kvalitete, a ukoliko nastavi s igrama kao na početku nove etape u karijeri, nema sumnje da bi se ubrzo mogao i naći na spisku selektora Peteva.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 17. novembra 2010. godine i od tada je sakupio 45 nastupa na najbolji državni tim.