Nogometna eksplozija u SAD-u
0
Nogometne utakmice gleda 41.000 ljudi
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima interesa za nogomet u Americi samo je problem sa medijskim kucamo koruptiranim od strane NFL, NBA, and NBL, koji nezele da pokrivaju uspijehe Americkog nogometa. Primjer tome je pobijeda USA protiv Spanije kada je rijetko koja novina ili televizija donijela tu vijest na udarnom mijestu. Inace nogomet je trenutno najmasovniji organizovani sport u Americi.
Uz duzno postovanje prema svim sportovima, ali smijesno je reci da je nogomet spor, pa cak i dosadan kad znamo da utakmice njihovih najpopularnijih sportova bejzbola i NFL (gdje istina zna biti dosta zanimljivo, ali zar to neznaju biti i utakmice soccera) znaju trajati po 2,5 - 3 sata, pa i vise od cega je barem sat vremena time-outa, reklama i nekakvog pregrupisavanja snaga na terenu. Krene napad Bruinsa, bacac dobije loptu, lik iz odbrane Dolphinsa ga obori, cuje se zvizduk sudije, i onda krenu crtat animacije po ekranu, dje je ko kreno, pa onda naki dogovori, pa onda prikazu trenera kako nesto prica u mikrofon, pa onda odjenom naka Snickers reklama, pa onda ista akcija iz 44 ugla, pa tek onda tajm aut, pa onda nam sav uzbudjen komentator objasnjava sta je trebalo bit itd, itd. Elem akcija trajala cca 30 sec., a sve nakon toga 3-4 minute. I onda ope iz pocetka.
All-bran\'e Jarane ti mi pravo smrdis na Kalifornijsku pusicu koja se pegla i misli da je pokupila svu pamet svijeta. Amerikanci su zainteresovani za pare i nista drugo. Fudbal je atraktivan sport u americi, mozda nije dostupan kao ostali profitabilniji sportovi ali zasigurno privlaci interesovanje mnogih. Forum je forum, i ako ti smeta kako se pojedinci izrazavaju, pokupi svoje krpice i prosetaj.
Cuj njega \'thanks\' ahahahahahah
Bio na tekmi Chelsea – Milan u Baltimoru prije 2 sedmice. Stadion je bio preplavljen navijacima u dresovima ova dva tima. I jos samo da dodam da su veeeeliku vecinu navijaca cinili Ameri, bijelci. Meksikanaca i \"djevojcica\" navijaca nisam primjetio. Usput poznajem mnogo Amerikanaca, koji prate i igraju nogomet i to uvrijezeno misljenje o nezainteresovanosti Amera za nogomet nije tacno.
Ovako, zivim u USA vec 13 godina i mogu reci da je vijest totalno pogresna. Amerikancima je fudbal \"najdosadnija stvar na svijetu\". Vecina i ne zna pravila igre niti ih fudbal zanima. Za amerikance je fudbal prespor sport. Druga stvar, ova dva zadnja komentara. Na americkim forumima za razliku od vas balkanaca necete naci omalovazavanja drugih. Svako ima pravo da izrazi svoje misljenje ali nema psovanja i omalovazavanja. Ovaj zadnji \"komentator\" je ustvari pravi balkanac u onom najgorem smislu. Thanks
@refuge Ti si jedan obicni balkanski glupan. Zavidnost ti curi iz svakog slova koje si napisao. Treba da pogledas utakmicu, pa da das komentar. Tupane zbunjeni.
racunaj da je 75% latina na tribinama i ostatak su zbunjene americke djevojcice i njihove mame.nikakve tu eksplozije nema i trijumfa nogometa na sjevernoamerickom kontinentu.
zar toliko bosnjaka ima u USA?