Tučnjava s navijačima
13

Nogometaš HSV-a otkrio pozadinu incidenta koji je zgrozio Njemačku

N. K.
Njemački štoper Toni Leistner (30) učestvovao je sinoćnjem incidentu koji se dogodio na utakmici šesnaestine finala Kupa Njemačke između Dynamo Dresdena i HSV-a, a danas se o cijeloj situaciji oglasio i na Instagramu.
Leistner, koji je inače rođen u Dresdenu i nekoliko godina je igrao za Dynamo, po završetku meča je uletio na tribinu i započeo tučnjavu s domaćim navijačima.

"Verbalno sam zlostavljan s tribina nakon meča u rodnom gradu. Obično se mogu nositi s takvim stvarima, ali ovo je bilo izuzetno neugodno i ispod pojasa, protiv moje porodice, moje supruge i moje kćerke. Tada sam izgubio kontrolu. Bez obzira na sve, ovo se nikada nije trebalo dogoditi. Otac sam i želim biti uzor. Izvinjavam se u svakom mogućem obliku i mogu samo obećati da se, bez obzira na to kakve mi uvrede budu upućene, ovo više nikada neće ponoviti", napisao je Leistner.

Podsjetimo, u Njemačkoj je od ove sezone dozvoljeno prisustvo gledatelja u ograničenom broju pa se tako i na stadionu Rudolf Harbig okupilo nekoliko hiljada navijača Dynama.

Leistnerova trudna supruga i kćerka su se također našle na tribinama, a kada je vidio da su ih navijači Dynama vrijeđali, Leistner je uletio i počeo se tući s njima.