Uspio uprkos nesreći
28

Legendarni hrvatski rukometaš Ivan Čupić završava karijeru, u budućnosti će biti trener

D. P.
Čupića nije spriječila ni teška nesreća (Foto: EPA-EFE)
Čupića nije spriječila ni teška nesreća (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najvećih hrvatskih rukometaša u historiji Ivan Čupić najavio je kraj blistave karijere nakon što se završi aktuelna sezona, a to će najvjerovatnije biti u četvrtak.

Čupić (39) sa svojim Zagrebom igra finale play-offa u Hrvatskoj i trenutno vodi rezultatom 2:0 protiv Nexea u seriji koja se igra na tri pobjede. Ukoliko njegov Zagreb slavi, za rukometaša iz Metkovića će u četvrtak biti na rasporedu posljednja utakmica u karijeri.

Ovaj slavni rukometaš, čiju je karijeru obilježio i tragični gubitak prsta, koji mu ipak nije utjecao na rasplet karijere, za reprezentaciju Hrvatske igrao je od davne 2005. godine i upisao više od 130 nastupa.

Plan o završetku karijere Čupić je otkrio na današnjoj konferenciji za medije, kada je i najavio kako će ostati u stručnom štabu Zagreba zajedno s trenerom Andrijom Nikolićem. U budućnosti želi postati trener.

"Ne nadam se, nego sam siguran da ovo je moja zadnja utakmica. Ono što je bitno je da ovaj klub ide dalje i da ima svoje ciljeve. Ja se želim razvijati kao trener, vidjeti je li to za mene ili ne. Hvala Andriji što mi pruža priliku za to", rekao je Čupić na konferenciji za medije.

Čupić je karijeru započeo u rodnom Metkoviću, a onda je igrao za Medveščak, Octavio Vigo, Gorenje, Rhein-Neckar Lowen, Kielce, Vardar i na koncu Zagreb, u čije je redove stigao 2021. godine.

S reprezentacijom Hrvatske osvojio je brojne medalje na velikim prvenstvima, uključujući i olimpijsku bronzu iz 2012. godine. Tri puta je bio prvak Evrope osvojivši Ligu prvaka, dva puta u dresu Vardara i jednom poljskog Kielcea.