Parole i vezanje stativa
29

Hadžikadunić postigao prvijenac za HSV i pocrvenio u sjeni potpunog navijačkog haosa

H. H.
Navijači Hannovera istakli transparent s metom na čelu predsjednika kluba (Foto: Screenshot)
Navijači Hannovera istakli transparent s metom na čelu predsjednika kluba (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Dennis Hadžikadunić postigao je prvijenac za njemački HSV koji je u sjajnom meču poražen na svom terenu protiv Hannovera rezultatom 4:3, a susret su obilježili i navijački protesti koji su izazvali privremeni prekid utakmice.

Stameni defanzivac je u 46. minuti ušao u igru i samo 60 sekundi kasnije zatresao je mrežu gostiju za smanjenje rezultata 2:1.

HSV se vratio u meč uprkos zaostataku od 2:0 i 3:1, te je uspio poravnati, ali u osmoj minuti sudijske nadokande primili su gol i poraženi su 4:3.

Hadžikadunić je do kraja zaradio dva žuta kartona, odnosno automatski crveni, a bio je ovo njegov prvi gol u dresu nekadašnjeg prvaka Evrope nakon što je na početku sezone stigao iz ruskog Rostova.

Inače, ovu utakmicu obilježio je i prekid nakon što su navijači Hannovera istakli transparent s metom na čelu predsjednika kluba Martina Kinda.

Uzaludni su bili apeli spikera da ga skinu, a nakon što su to odbili, sudija je povukao igrače u svlačionice. Susret je nastavljen tek pola sata kasnije, a i navijači HSV-a su u nekoliko navarata protestvovali protiv krovne njemačke nogometne asocijacije (DFB), koja je najavila novi plan o privatizaciji klubova, što je u Njemačkoj naišlo na oštre osude svih navijača.

Prije početka drugog poluvremena, pojedini navijači sa sjeverne tribune, gdje su smještene pristalice domaćeg kluba, lancima su uspjele da svežu stative sa mrežama gola. Lanci su uklonjeni tek upotrebom brusilice, dok su fanovi bacali i određene predmete na teren.

Tabela: