Skandal u Hrvatskoj
0

Njegov klub je u utrci za titulu, a on poručuje: Jedina želja mi je da Hajduk bude prvak

E. B.
Mario Maloča (Foto: HNK Gorica)
Mario Maloča (Foto: HNK Gorica)
Velika prašina digla se danas u hrvatskoj sportskoj javnosti nakon izjave štopera Gorice Marija Maloče da bi volio da Hajduk ove sezone postane prvak.

"Moje mišljenje je da će Hajduk biti prvak, ja sam navijač pa nisam realan, nema mi ko šta zamjeriti. Moja je jedina želja da Hajduk bude prvak", rekao je Maloča u razgovoru za HRT.

Maloča (34) je od 2008. do 2015. bio igrač Hajduka, a jedno vrijeme je nosio i kapitensku traku, te nije čudno da navija za splitske Bile, no u njegovog izjavi je sporno to što se njegov sadašnji klub Gorica bori s Hajdukom, Dinamom i Rijekom za titulu prvaka.

"Ja mislim da sam sve pokazao kada sam s Goricom pobijedio Hajduk. Ja svaku utakmicu želim pobijediti, ali kad završi utakmica, ja sam najveći navijač Hajduka", rekao je Maloča.

Gorica nakon 13 odigranih kola ima samo pet bodova manje od Hajduka koji je bodovno poravnat s Rijekom na samom vrhu tabele, a iz kluba su hitno reagovali i pokrenuli disciplinski postupak protiv Maloče.

Kako pišu hrvatski mediji, Maloča neće biti izbačen iz ekipe niti suspendovan, već će biti riječ o finansijskoj kazni.

No, zbog njegovog ovakvog istupa u javnost, u Gorici su odlučili da će sve izjave uposlenika tog kluba ubuduće morati proći proces autorizacije.

Tabela: