28. pobjeda u karijeri
33

Derrick Lewis upisao 15. nokaut u UFC-u, skinuo šorc i pokazao publici zadnjicu, pa najavio penziju

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sinoć je u St. Louisu održan UFC Fight Night, a u glavnoj borbi večeri sastali su se Derrick Lewis i Rodrigo Nascimento.

39-godišnji Lewis, koji važi za jednog od najboljih nokautera u historiji, je početkom treće runde pobijedio osam godina mlađeg Brazilca i to, naravno, nokautom.

Lewis ga je desnicom poslao na pod, a potom je uputio još nekoliko udaraca i sudija je prekinuo borbu.

No, ono što je uslijedilo nakon nokauta je podijelilo svjetsku sportsku javnost.

Dok je protivniku, koji je upisao drugi poraz u 14 borbi, ukazivana pomoć, Lewis mu je najprije plazio jezik, pa je skinuo šorc i počeo ga njime "hladiti" da dođe sebi.

No, to nije bio kraj performansu koji je Lewis bio spremio. "The Black Beast" je ostao u boksericama, a potom je odlučio djelimično skinuti i njih i pokazati publici zadnjicu.

Ništa manje nije zanimljiv bio ni intervju u oktagonu nakon borbe.

"Hvala St. Louisu što sam vam mogao pokazati zadnjicu. Nisam želio dopustiti da me neki taksista iz Brazila pobjedi. Do večeras nisam nikad čuo za njega", rekao je Lewis koji je potom najavio odlazak u penziju rečenicom iz kultnog filma "Smrtonosno oružje".

"Prestar sam za ovo sr*nje. Skoro 40 mi je, znaš li koliko je teško ovo raditi? Razmislit ću o svemu", rekao je Lewis koji je u MMA karijeri upisao 28 pobjeda uz 12 poraza.

Čak 23 puta je nokautirao protivnika, od čega 15 u UFC-u.