(Ne)očekivan potez
37

Nijemci iznenađeni: Niko nikad nije ponizio legendu Bayerna kao Nagelsmann

N. K.
Trenutak kada je Müller sklonjen na klupu (Foto: Twitter)
Trenutak kada je Müller sklonjen na klupu (Foto: Twitter)
Bayernov trener Julian Nagelsman odlučio je u 16. minuti utakmice između njegovog tima i Borussije M'Gladbach (2:3) iz igre izvaditi Thomasa Müllera (33) kojem je to teško palo.

Naime, svemu je prethodilo to što je Bayern već u osmoj minuti ostao s igračem manje jer je Dayot Upamecano dobio crveni karton, a Borussia je povela pet minuta kasnije.

"Niko nikad nije ponizio Müllera kao Nagelsmann", smatraju novinari njemačkog Bilda, a i sam trener se oglasio nakon utakmice istaknuvši da mu je bilo žao što je to učinio.

"Bila je to loša odluka i žao mi je zbog Thomasa. Međutim, trebala nam je brzina. Zašto sam u igri ostavio Choupa Motinga? Zbog prekida. Sra*e je ovo što se dogodilo Thomasu, ne volim to raditi i još nisam razgovarao s njim", rekao je Nagelsmann odmah nakon utakmice.

Inače, bila je to 429. utakmica za Müllera u dresu Bayerna u Bundesligi, čime se izjednačio na drugom mjestu po broju nastupa s legendarnim golmanom Oliverom Kahnom.

Rekorder Sepp Maier odigrao je 537 utakmica između 1962. i 1980. godine.

Podsjetimo, Bayern je uprkos prvom porazu još od 17. septembra prošle godine i susreta kod Augsburga zadržao prvu poziciju jer Union Berlin danas nije uspio savladati Schalke. Ova dva kluba zajedno s Borussijom iz Dortmunda dijele prvo mjesto na tabeli Bundeslige s istim brojem bodova.