Da pozavidi Liga prvaka
31

Nevjerovatne scene u Italiji: Na kultnom stadionu oboren rekord uz show kakav se ne pamti

D. P.
Impresivna atmosfera u Bariju (Foto: Twitter)
Impresivna atmosfera u Bariju (Foto: Twitter)
Iako se klub nikada nije smatrao većim u italijanskim nogometnim okvirima, Bari je postao planetarno popularan zbog svojih navijača, a sinoć je oboren rekord italijanske Serije B.

Na kultnom stadionu San Nicola srušen je rekord. Skupilo se 38.800 gledalaca kako bi ispratili nastavak pohoda svog tima ka plasmanu u Seriju A, no na kraju su Bari i Ternana odigrali bez golova.

Pomenuta brojka je rekordna za drugi rang takmičenja. Nikada u Seriji B na jednoj utakmici nije viđen takav broj navijača, a Bari je sinoć srušio rekord koji je i sam držao. Da stvari budu impozantnije, čak 15.000 ulaznica prodato je tokom masovne akcije u posljednja tri dana.

Bari je u tu čast pripremio spektakl kakav se u Italiji rijetko viđa. Uz mobitelsku rasvjetu, organizovan je i bogat muzički program.

No, igrači na terenu nisu opravdali ono što su im navijači priredili na tribinama. Završeno je bez golova, ali će utakmica ostati upamćena kao rekord u italijanskom nogometu.

Ipak, Bari nastavlja borbu ka plasmanu u Seriju A. Tim se nalazi na na samo dva boda od prvog mjesta, uz realne šanse da se konačno domogne elitnog ranga italijanskog nogometa. Navijači, kojih ima apsolutno najviše u drugom rangu, to i zaslužuju.

Tabela:

Standings provided by Sofascore