Bilić ostao u čudu
48

Neviđeno i neobjašnjivo: Penal iz Saudijske Arabije obilazi svijet, amaterizam uprkos milionima

D. P.
Nevjerovatan potez stopera gostiju (Foto: Screenshot)
Nevjerovatan potez stopera gostiju (Foto: Screenshot)
Nogometni svijet ostao je zatečen večerašnjim događajem u utakmici saudijske Pro lige između Al Hazema i Al Fateha, a riječ je o penalu kakvog nikada niste vidjeli.

Uprkos uloženim milionima u razvoj nogometa, saudijska Pro liga večeras je ličila na pravi amaterski rang zbog jedanaesterca dosuđenog za domaći Al Hazem, koji je rezultatom 2:0 bio bolji od Al Fateha.

Domaći su u 14. minuti poveli golom Bruna Viane, a onda su udvostručili prednost samo devet minuta kasnije nakon teško objašnjivog poteza. Gol je postignut nakon penala.

Golman gostiju uhvatio je loptu u svom kaznenom prostoru, a onda mu je saigrač Fahad Al Harbi odlučio "nabaciti peticu" i čestitati mu na odbrani. Međutim, dok je "nabacivao", rukom je udario po lopti u naručju svog golmana.

Sudija je odmah pokazao na bijelu tačku, a igrači Al Fateha nisu bili svjesni šta se desilo pa su protestovali. Ipak, sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku jer su usporeni snimci pokazali da je stoper gostiju zaista udario rukom po lopti u golmanovom naručju.

Snimak je brzo obišao svijet, a sudija nije mijenjao odluku uprkos VAR intervenciji. Toze je uzeo loptu i pogodio za konačnih 2:0. Zanimljivo, trener gostiju je slavni hrvatski stručnjak Slaven Bilić i vidjet ćemo kakav će komentar imati na ovu, vjerovatno i neviđenu, situaciju u svijetu nogometa.