Nogomet
24

Nestorović pozvao 18 igrača za utakmicu protiv Kazahstana

Piše: D. B.
Selektor mlade nogometne reprezentacije BiH Darko Nestorović danas je objavio spisak nogometaša za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koju naš državni tim igra protiv Kazahstana.

Mlada reprezentacija BiH će s vršnjacima iz Kazahstana odmjeriti snage 2. septembra na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Na spisku se nalaze Kenan Pirić, Goran Karačić, Kerim Memija, Alem Merajić, Marko Mihojević, Luka Miletić, Renato Gojković, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović, Dino Bajrić, Andrej Modić, Fedor Predragović, Nikola Jelisić, Marin Popović, Haris Hajradinović, Riad Bajić, Armin Hodžić i Smail Prevljak.

Mladi tim ide na pobjedu protiv Kazahstana.

"U svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo. Otišli smo i u Norvešku sa stavom da bi sve osim poraza bilo dobro, međutim, izgubili smo. Kazahstan ćemo nastojati pobijediti, igrat ćemo napadački. Momci koji budu na terenu će dati sve od sebe za pobjedu", izjavio je Nestorović.

Naša U21 reprezentacija već je odigrala jedan kvalifikacijski susret te je poražena u Norveškoj rezultatom 0:3. U našoj grupi nalaze se još Engleska i Švicarska.