Nogomet
58

Nermin Zolotić za Klix.ba: Želja mi je ostati dio startne postave Genta

Piše: A. D.
Nermin Zolotić proslavlja pogodak sa saigračima
Nermin Zolotić proslavlja pogodak sa saigračima
Drugi nastup u Jupiler ligi nakon gotovo mjesec dana pauze u subotu je upisao Nermin Zolotić. Njegov klub je sa visokih 4:0 porazio Cercle Brugge, a dojučerašnji ljubimac Grbavice na terenu je proveo svih 90 minuta. Dva dana kasnije nije krio zadovoljstvo prikazanim.

“Iskreno se nadam da sam opravdao trenerova očekivanja. Ja sam ovdje došao sa ciljem da igram i da budem standardan. Na svakom treningu se maksimalno trudim i nastojim se što prije ustaliti među starterima. Trener mi uvijek govori da je zadovoljan i da ću ubrzo postati važan igrač za tim”, izjavio je Zolotić za Klix.ba.

Kada ga nema u A timu Genta onda nastupa za rezervni tim.

“Odigrao sam nekoliko utakmica za rezervni tim kako ne bih ispao iz ritma. Te utakmice nisu lagane i nisu za odbaciti. Meni dobro dođu za dodatno dokazivanje”, dodaje Zolotić.

Gent je odlično započeo sezonu. Zadovoljstvo rezultatima novog kluba ne krije ni Zolotić.

“Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima. Na trećem smo mjestu i ne zaostajemo mnogo za vodećim klubovima u Jupiler ligi. Krajnji Gentov cilj je izboriti doigravanje za prvaka Belgije”, kaže Nermin.

Sa zanimanjem prati dešavanja u Željezničaru u kojemu je ponikao i iz kojeg je dospio u Belgiju.

“Sretan sam zbog mog Želje. Svi mi koji volimo klub možemo biti zadovoljni plasmanom nakon jesenjeg dijela sezone. Važno je da se ne zaostaje mnogo za Širokim Brijegom i Sarajevom. Uz nekoliko pojačanja Željezničar sigurno može izboriti nastup na evropskoj sceni”, optimističan je Zolotić.

Zolotić je kapiten mlade reprezentacije BiH, a nada se da će jednog dana dobaciti i do A tima. Sa zanimanjem iz Belgije prati dešavanja u reprezentaciji.

“U vrijeme najvažnijih utakmica u kvalifikacijama zadesila nas je nesreća kojoj smo dodali bespotrebnu nervozu i tenzije. Tako makar ja sve to vidim iz Belgije. Sve je to fudbal, to su normalne stvari u poslu kojim se mi bavimo. Danas nema slabih protivnika, svako igra fudbal i svako svakoga može pobijediti. Ne trebamo se prestati nadati, i dalje postoje šanse da igramo u Francuskoj”, izjavio je Zolotić.