Dobio crveni karton
0

Neoprezni Gabriel Jesus žestoko udario protivnika nogom u glavu

K. H.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Napadač nogometne reprezentacije Brazila Gabriel Jesus žestoko je nogom u glavu udario defanzivca Čilea Eugenija Menu u meču četvrtfinala Cope Americe, zbog čega je odmah dobio direktan crveni karotn i pokazan mu je put u svlačionicu.
Pomenuta situacija desila se neposredno nakon što je Brazil golom Paquete došao u vodstvo od 1:0, a na videosnimku se može vidjeti kako neoprezni Gabriel Jesus ne gleda u svog protivnika i u pokušaju da dođe do lopte udara ga direktno nogom u glavu.
Ovaj potez napadača Manchester Cityja ubrzo je postao vrlo popularan na društvenim mrežama, a brojni nogometni fanovi odmah su ovaj start povezali s onim Nigela De Jonga iz finala Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi kada je isto tako startovao nad Xabi Alonsom.

[TWITTER]1411129954776010758[/TWITTER]

Tada De Jong nije dobio crveni karton, no za sudiju Loustaua iz Argentine ovaj put nije bilo dileme i odmah je pokazao direktan crveni karton Jesusu.

Srećom po Brazil, u trenutku kada je ovaj napadač isključen imali su vodstvo od 1:0 pa su se do kraja meča uspjeli odbraniti i izboriti plasman u polufinale gdje će igrati protiv Perua.