Jose Mourinho
0

"Ne treba plakati nego ići po nove pobjede"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prilično smireno prihvatio je Jose Mourinho težak debakl protiv Barcelone u ponedjeljak navečer (5-0). Iako nikad u trenerskoj karijeri nije doživio teži poraz, ustvrdio je da se ne radi o poniženju.

"Lako mi je prihvatiti to što se dogodilo jer se radi o porazu u kojem nismo imali nikakve šanse za pobjedu. Jedna je ekipa iskoristila sav svoj potencijal, dok je druga igrala vrlo loše", kazao je trener madridskog Reala nakon utakmice na Camp Nouu na kojem nije pobijedio nijednom u šest pokušaja.

Mourinho se do ponedjeljka mogao hvaliti sjajnim startom u Primeri, njegovi su nogometaši skupili deset pobjeda i dva remija u 12 kola. No, nakon 13. runde na čelo tabele je skočila Barcelona koja sada ima dva boda više (34-32) od najvećeg rivala.

"Rezultat ove utakmice ne pokazuje pravi odnos snaga između Barcelone i Reala. Naravno da sam tužan jer niko ne voli gubiti, pogotovo ne s ovakvom razlikom. Nadam se da ovo neće psihički pogoditi moje igrače što sam im i rekao. Prvenstvo nije završilo u ponedjeljak navečer i, ko zna, možda se ove sezone još jednom vratimo na ovaj stadion", naglasio je Portugalac, aludiravši na mogući sudar u Ligi prvaka.

Mourinho je odmah nakon kraha svojim igračima naredio da pokažu karakter i svladaju Valenciju u sljedećem kolu na svome Santiago Bernabeuu.

"Kad izgubiš s četiri ili pet golova razlike, ne trebaš plakati, nego pokazati želju za treninzima, radom i pobjedom u sljedećoj utakmici", rekao je bivši trener Porta, Chelseaja i Intera i zaključio:

"Ne trebam biti zabrinut za svoju ekipu jer smo dosad igrali fantastično. Na Camp Nouu smo posao odradili vrlo loše, ali u subotu se moramo vratiti na pobjednički put. Danas se više ništa ne može napraviti, ali sutra idemo dalje."