Nogomet
66

Navijači Reala poručili: Casillas treba razmisliti o odlasku iz kluba

Klix.ba
Casillas sve češće "grije" klupu Reala
Casillas sve češće "grije" klupu Reala
Dvije trećine navijača Real Madrida odgovorilo je pozitivno na anketno pitanje lista Marca o tome da li golman i prvi kapiten tog kluba Iker Casillas treba razmisliti o napuštanju "kraljevskog kluba".

Casillas ne proživljava najbolje dane u svojoj karijeri u Real Madridu. Nakon povrede prsta i dolaska golmana Diega Lopeza u klub, legendarni golman postao je druga ili čak treća opcija kada je golmanska pozicija u pitanju.

Nakon Josea Mourinha, reprezentativni golman ima problema i sa novim trenerom Carlom Ancelottijem koji ga u prva dva kola nije stavljao među stative.

Više od 38.000 čitatelja Marce, koja je poznata kao promadridski list, smatra da Casillas treba razmisliti o odlasku iz kluba dok njih 13.500 ne misli tako.

Ljetni prijelazni rok za Španiju završava u ponedjeljak, 2. septembra, i do tada bi se trebala znati sudbina Casillasa kao i još nekih igrača u klubu, prvenstveno Mesuta Ozila i Angela Di Marije.

Rezultati ankete lista Marca
Rezultati ankete lista Marca

Za usluge jednog od najboljih svjetskih golmana zaintereisano je nekoliko engleskih klubova, među njima su Arsenal i Manchester City.

Ipak, odluku o ostanku ili odlasku će donijeti sam igrač koji se ne nalazi u dobroj situaciji, pogotovo jer se Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu bliži, a do tada mu minutaža u klubu nije zagarantovana.