Počela u decembru
17

Nakon pola godine završena utakmica u Španiji, Rayo savladao Albacete

F. Z.
Rayo Vallecano - Albacete (Foto: EPA-EFE)
Rayo Vallecano - Albacete (Foto: EPA-EFE)
Nogometna sezona u Španiji nastavljena je večeras utakmicom u Segundi koja je počela prije pola godine. Večeras je odigrano drugo poluvrijeme duela između Rayo Vallecana i Albacetea, a domaćin je na Vallecasu slavio rezultatom 1:0.

Utakmica u predgrađu Madrida Vallecasu je počela u decembru 2019. godine, ali je prekinuta jer su domaći navijači vrijeđali Albaceteova nogometaša Romana Zozulju. Tokom prvog poluvremena su domaći navijači vrijeđali Zozulju zbog toga što podržava ekstremnu desnicu u Ukrajini.

Navijači Raya, inače ultraljevičari, su već ranije spriječili upravu da ga dovede u njihov klub, a tokom meča su mu skandirali da je "jeb*ni nacist". Nogometaši Albacetea su odbili izaći i igrati drugo poluvrijeme kako bi zaštitili Ukrajinca, te je prvi put u historiji španskog nogometa utakmica prekinuta zbog skandiranja s tribina.

Albacete je u međuvremenu promijenio i trenera, pa su tako klub u istom susretu vodila dva različita trenera. Večeras je odigrano drugo poluvrijeme utakmice, a slavio je Rayo Vallecano. Jedini pogodak postigao je Advincula u 61. minuti susreta.