Samo je bio iskren
6

Nakon izjave u podcastu Boatengu je bolje da se ne vraća u Barcelonu, Katalonci će mu žestoko zamjeriti

S. G.
Kevin Prince Boateng gostovao je u jednom podcastu koji vodi veliki Rio Ferdinand gdje je pričao o zanimljivim detaljima iz svoje super bogate karijere, a jedna njegova rečenica je "zaparala" uši navijačima Barcelone za koju je nekad igrao.

"Uh, ovo se navijačima Barcelone sigurno neće svidjeti, mrzit će me zbog ovoga sada što ću reći. Navijao sam za Real Madrid. To nisam krio i u Barci su mi rekli kada sam došao da to ne smijem ni spominjati. Govorio sam poslije potpisa da navijam Barcu i da je Messi najbolji na svijetu, a to nije bila istina", rekao je Boateng.

Bit će zanimljivo čuti šta navijači katalonskog tima misle o izjavi igrača koji je jedno vrijeme branio boje njihovog voljenog kluba.

@_.fut.ball.exe._ Bro thought we wouldn’t remember 😮‍💨💨 #fyp #football #messi ♬ original sound - fut.ball.exe

Boateng je u Barcelonu stigao kao posuđen igrač italijanskog Sassuola i za nju je odigrao tek četiri zvanične utakmice 2019. godine.

Konačno "zbogom" nogometu odlučio je reći početkom ove sezone i okončati kraj karijere kakvu je imao malo koji nogometaš.

Igrao je za čak 14 različitih klubova i to: Herthu, Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Genou, Milan, Schalke, Las Palmas, Eintracht, Sassuolo, Barcelonu, Fiorentinu, Besiktas i Monzu.