Miroslav Klose o rekordu
0

"Nadam se da Ronaldo nije previše zabrinut"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U razgovoru objavljenom na službenim internetskim stranicama FIFA-e napadač njemačke nogometne reprezentacije Miroslav Klose dotaknuo se svog mogućeg izjednačenja, odnosno obaranja rekorda Brazilca Ronalda.

Riječ je naravno o rekordu koji Ronaldo drži kao najbolji strijelac ukupno u istoriji svjetskih prvenstava. Ukupno ih je Brazilac zabio 15, a Klose je od njega udaljen tek jedan gol.

Na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji Brazil je u finalu pobijedio Njemačku 2-0 i došao do svog petog naslova svjetkog prvaka, a Ronaldo je tada postigao oba gola za “seleçao”. Klose je bio članom tog njemačkog poraženog sastava (u 74. minuti ga je zamijenio Oliver Bierhoff), a kaže mu tada nije bilo ni u primisli da će jednog dana biti u ovakvoj situaciji.

"Razgovarao sam s Ronaldom nakon finala. U to se vrijeme nisam ni usudio nadati da ću mu jednog dana doći tako blizu, da će mi trebati samo dva gola da ga prestignem. Nadam se da nije suviše zabrinut", rekao je Klose, strijelac četiriju golova na južnoafričkom Mundijalu.