Dug prema Poreskoj upravi
0

N/FS BiH ostaje bez zgrade u centru Sarajeva?

Piše: A. K.
Pored svih nevolja koje su zadesile neradnike iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogli ostati i bez zgrade u centru Sarajeva, koja im već godinama služi kao jazbina iz koje su sistematski uništavali fudbal u našoj zemlji.

Savez bi mogao ostati bez zgrade u strogom centru Sarajeva, u ulici Ferhadija 30, čija je vrijednost procijenjena na nekoliko miliona KM.

Zgrada je, naime, stavljena pod hipoteku za dug koji Savez ima prema Poreskoj upravi FBiH. Razlog, lezihljebovići poznatiji pod imenom "čelnici Saveza" deset proteklih godina nisu plaćali porez.

N/FS BiH je sa Poreskom upravom FBiH sklopio sporazum o reprogramu duga, koji podrazumjeva mjesečnu ratu u iznosu od 60.000 KM, koje Savez mora uplatiti na osnovu nastalih dugovanja.

Nakon što je aktivirana suspenzija, Savez će ostati bez značajnih finansijskih sredstava iz FIFA-e i UEFA-e bez kojih neće moći na vrijeme izmiriti dugovanja na što je upozorio i generalni sekretar Jasmin Baković.

"Doći će do blokade Saveza jer mi nećemo moći to da platimo bez podrške FIFA i UEFA. Savez će biti finansijski blokiran. Zgrada je pod hipotekom i u tom slučaju izgubili bi zgradu. I onda bi posljedice zaista bile katastrofalne. Zato insistiram i na neki način pozivam sve relevantne faktore, sve ljude koji mogu pomoći da nađemo riješenje u ovom kratkom periodu", rekao je Baković, prenosi portal SCsport.ba.