Nogomet
28

Mourinho: Chelsea će dominirati Premijer ligom narednu deceniju

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Portuglaski stručnjak Jose Mourinho upozorio je svoje rivale za naslov prvaka da je Chelsea sada jak i može dominirati Premier ligom narednu deceniju.

Chelsea je odlično i odlučno iskoristio ljetni transfer, te regrutovao Diega Costu, Cesca Fabregasa, Felipea Luisa i Didiera Drogbu za blizu 90 miliona eura kako bi ih imao u novoj sezoni, a Mourinho je konačno zadovoljan osobljem koje ima na raspolaganju. Ponosno je istakao da može izgraditi dinastiju na Stamford Bridgeu, piše Goal.com.

"To je ekipa koju želimo imati. To je tim sutrašnjice, sljedeće sezone i tim s veliki mogućnostima u narednih pet ili 10 godina sa toliko mladih ljudi. Veoma mi se sviđa moj tim. Nema menadžera na svijetu koji ima savršeni ekipu. Nema menadžera koji će reći 'moja ekipa je savršena' jer uvijek možete poboljšati pozicije. Jedina stvar koju mogu reći jeste da mi se veoma sviđa moja ekipa. Klub je fantastičan jer mi je ispunio tri cilja koja sam tražio - lijevi bek, centar i napadač. Zapravo, dali su mi dva napadača jer Didier je također bek", rekao je Mourinho.

Chelsea je okončao na trećem mjestu u sezoni 2013/2014.