Zvanično
28

Mladen Žižović više nije trener Zrinjskog, platio ceh nakon loših rezultata

K. H.
Mladen Žižović (Foto: R. D./Klix.ba)
Mladen Žižović (Foto: R. D./Klix.ba)
Mladen Žižović više nije trener mostarskog Zrinjskog, objavio je ovaj nogometni klub na svojoj službenoj Facebook stranici.

Iz Zrinjskog su poručili da je sa Žižovićem dogovoren sporazumni raskid saradnje, a njihovo saopćenje prenosimo od početka do kraja.

"HŠK Zrinjski želi obavijestiti javnost da će u pripreme za proljetni dio sezone krenuti s novim stručnim štabom s obzirom na to da je nakon iscrpne analize dogovoren sporazumni raskid saradnje s glavnim trenerom Mladenom Žižovićem.

Gospodinu Žižoviću se iskreno zahvaljujemo na profesionalnom odnosu i svemu učinjenom u proteklih četrnaest mjeseci te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere, još više iz razloga jer se radi o igračkoj legendi našeg kluba s kojim smo se rastali u najboljim odnosima", objavili su iz Zrinjskog.

O novom treneru, kažu, pravovremeno će obavijestiti javnost, a svakako da će se i to desiti u narednih 10-15 dana.

"HŠK Zrinjski će pravovremeno obavijestiti javnost o izboru novog glavnog trenera prve ekipe", poručili su iz kluba.

Zrinjski je prvu polusezonu u Premijer ligi BiH završio na razočaravajućem šestom mjestu s osvojenih samo 212 boda, četiri manje od Željezničara koji je na drugom mjestu i čak 13 bodova manje od prvoplasiranog Sarajeva. Njihova gol-razlika nakon 19 odigranih utakmica je 25:17.