Polemike oko Zlatne lopte
4

Messijev otac odgovorio kritičarima nakon komentara Ronalda, Casillasa i Kroosa

H. H.
Messi sada ima dvije Zlatne lopte više od Ronalda (Foto: EPA-EFE)
Messi sada ima dvije Zlatne lopte više od Ronalda (Foto: EPA-EFE)
Sedma Zlatna lopta Lionela Messija nije dobro prihvaćena među određenim nogometašima, a komentar koji je Cristiano Ronaldo ostavio na jednoj od objava na Instagramu dodatno je produbio polemike.
Jedan Instagram profil koji posjećuju fanovi Cristiana Ronalda objavio je vrlo dug tekst u kojem se navode uspjesi Cristiana Ronalda u godini koja je na isteku.

No, osim komplimenata za Ronalda, upućene su i kritike na račun toga što je Messi osvojio Zlatnu loptu, a sam portugalski nogometaš je sa svog službenog Instagram naloga lajkao objavu i komentarisao da je riječ o činjenicama.

Ronaldo nije bio jedini koji je osporio Zlatnu loptu koju je dobio Messi, jer su to isto učinili Iker Casillas i Toni Kroos, koji su istaknuli da se jednostavno moraju znati jasni kriteriji i da je u godini na izmaku bilo boljih igrača od Argentinca.

No čini se da Messija i njegovu porodicu nije previše briga šta drugi govore, a nakon svega oglasio se i Jorge Messi, otac osvajača "Ballon d'Ora".

On je na Instagramu objavio fotografiju svog sina kako drži svoj sedmi trofej Zlatne lopte uz opis: "Bla, bla, bla... samo nastavi", čime je očigledno želio poručiti da nije bitno šta drugi govore.

Messi sada ima sedam Zlatnih lopti, dvije više od Ronalda, koji je ove godine završio na šestom mjestu, što je njegov najgori plasman u 11 godina.