Iz juniora u prvi tim
36

Mensur Mujdža dobio prvi profesionalni trenerski angažman, radit će u Hrvatskoj nogometnoj ligi

K. H.
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Bivši bh. reprezentativac u nogometu Mensur Mujdža dobio je prvi profesionalni trenerski angažman, a on će u budućnosti biti šef stručnog štaba ekipe Gorice koja se takmiči u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Mujdža je u prošlosti radio kao trener juniora ovog hrvatskog kluba, a nakon odlaska Igora Angelovskog, koji je dobio otkaz, šansu na klupi ovog tima će dobiti bivši reprezentativac naše države.

"Nakon razgovora s predsjednikom Črnkom dogovorili smo da preuzmem ekipu u preostale dvije utakmice. S moje strane nije bilo nikakve dileme i s velikom motivacijom preuzimam ovaj zadatak", rekao je Mujdža.

Goricu do kraja prvog dijela prvenstva očekuju još dvije utakmice, gostovanje kod Šibenika u osmini finala Kupa već u srijedu te prvenstvena utakmica protiv Varaždina, koja će se igrati u nedjelju na domaćem terenu.

"Trebaju nam bodovi u prvenstvu, a naravno da nam je važna i utakmica u Kupu za prolazak u daljnju fazu takmičenja. Maksimalno ćemo pokušati skupiti svaku snagu koja trenutno postoji u igračima da izvučemo do kraja ovu polusezonu u pozitivnom smjeru", rekao je Mujdža

Tokom svoje karijere Mujdža je sedam godina nastupao za Zagreb (2002. - 2009.) i sedam godina za Freiburg (2009. - 2016.) s kojim je nastupio u 100 utakmica Bundeslige. Za reprezentaciju BiH je debitovao 2010. godine.