Dobio drugu ulogu
0

Mujdža ipak neće voditi hrvatski klub, na njegovo mjesto je došao bivši igrač Čelika

N. M.
Mensur Mujdža na treningu Gorice (Foto: HNK Gorica/Facebook)
Mensur Mujdža na treningu Gorice (Foto: HNK Gorica/Facebook)
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža trebao je postati novi trener Gorice, hrvatskog kluba u kojem radi duži niz godina, no to se ipak neće desiti.
Čelnici Gorice očito su se predomislili, pošto je danas za novog trenera prvog tima postavljen Rajko Vidović.

Vidović će biti šef stručnog štaba hrvatskog kluba, a Mujdža je prekomandovan na poziciju njegovog pomoćnika nakon što je proteklog vikenda predvodio tim u remiju s Istrom od 0:0.

Vidović nije previše poznato ime u bh. javnosti, a radi se o 49-godišnjaku rođenom u Zavidovićima, koji je tokom igračke karijere u sezoni 2009/10. nosio dres zeničkog Čelika.

Inače, to je drugi put da Mujdža privremeno bude šef struke Gorice, pošto se identičan slučaj dogodio u novembru 2022. godine.

Tada je Mujdža s pozicije trenera juniorskog tima prekomandovan na mjesto šefa struke prve ekipe, koju je vodio samo na meču Kupa Hrvatske protiv Šibenika. Nakon toga je za trenera Gorice imenovan Željko Sopić.

Mujdža ima 39 godina i u nogometnoj je penziji još od 2017. godine, kada se oprostio u dresu njemačkog Kaiserslauterna.

Za reprezentaciju BiH je odigrao 37 utakmica, a karijera mu je praktično uništena na poznatoj utakmici Zmajeva protiv Francuske u Parizu, kada ga je jednim grubim startom povrijedio Florent Malouda.