Nogomet
87

Marek Hamšik: Pritisak je na BiH, to je naša prednost

Klix.ba
Marek Hamšik
Marek Hamšik
Marek Hamšik, reprezentativac Slovačke i najveća zvijezda u timu selektora Jana Kozaka, govorio je o predstojećoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ovaj ofanzivni vezni igrač Napolija vjeruje da je pritisak na Zmajevima, što može biti velika prednost za njegovu reprezentaciju.

Najveća prijetnja bh. reprezentativnom golmanu Asmiru Begoviću dolazit će upravo od Hamšika, koji je trenutno prvi strijelac Serije A sa četiri gola u dvije utakmice, što je bilo dovoljno za prvo mjesto u talijanskom prvenstvu.

Hamšik se nada da će odličnu klupsku formu prenijeti na igre u nacionalnom dresu u predstojeće dvije, za Slovake veoma bitne utakmice u utrci za drugim mjestom u grupi.

Kako piše zvanična stranica Nogometnog saveza Slovačke, građani BiH se pripremaju za veliku nogometnu zabavu.

"Za Bosance, nogomet je nešto više od igre na zelenim terenima. Domaćini su ponosni na igre svoje reprezentacije i vjeruju da će ih ona učiniti slavnima", pišu slovački sportski novinari. S druge strane, Hamšik je svjestan da su utakmice na Bilinom Polju i u Žilini utakmice "biti ili ne biti" za Zmajeve.

"Svi znamo šta ove dvije utakmice znače za BiH. U svakom slučaju, želimo ih namučiti. Oni su pod pritiskom, što može biti naša prednost", kazao je 26-godišnji veznjak.

On vjeruje da će se Slovaci predstaviti u najboljem svjetlu u Zenici, ali svjestan je snage napadača Vedada Ibiševića te dvojice saigrača iz Serije A Miralema Pjanića i Senada Lulića.

"Igrali smo protiv njih prije tri godine i u međuvremenu su mnogo napredovali. Bit će ovo veoma teška utakmica", kazao je Hamšik na kraju.