Duel starih rivala
161

Manijaci promijenili lokaciju i priredili sjajan dekor u derbiju sa Veležom

D. P.
Manijaci bodre Plave s pozicije bliže stadionu (Foto: V. D./Klix.ba)
(Foto: V. D./Klix.ba)
Derbi Željezničara i Veleža u 24. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine igra se u sjajnoj atmosferi na stadionu Grbavica, a najvatreniji domaći navijači pružaju veliku podršku Plavima.

Manijaci su za ovaj duel odlučili spustiti navijački kop ispod sjedećih mjesta na jugu i smjestiti se na beton iza gola. Na ovaj potez su se odlučili kako bi prenijeli još jaču podršku svojim miljenicima na terenu.

"Shodno situaciji i potrebi da naša pjesma i podrška što više dopre do onih na terenu, ovaj put smo odlučili kop spustiti ispod tribine kao što smo to činili već dva puta kada smo se nalazili u situacijama koje su zahtjevale borbu i izgaranje na terenu", saopćili su Manijaci u obavještenju svojim kolegama s tribine.

Manijaci su to i učinili te od prve minute derbija protiv Veleža pružaju veliku podršku nogometašima. Sve su upotpunili brojnim zastavama na južnoj tribini tako da je dekor još impresivniji.

Nakon dvadesetak minuta igre na Grbavici, uslijedila je i bakljada na južnoj tribini. Kako je sve izgledalo, pogledajte u našem prilogu.

Utakmici prisustvuje i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, kojem se jutros FK Željezničar javno zahvalio za podršku pri predstojećoj realizaciji projekta rekonstrukcije južne tribine stadiona Grbavica.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

Očekuje se da na Grbavicu stigne i veliki broj navijača Veleža tako da će ambijent, sasvim sigurno, biti pravi nogometni, dostojan derbiju starih rivala.