Ogorčeni stanjem u klubu
85

Manijaci prekinuli trening Željezničara, zahtijevaju drastično bolje rezultate

N. K.
Manijaci na Željinom treningu (Foto: Čitatelj)
Manijaci na Željinom treningu (Foto: Čitatelj)
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Željezničar Manijaci danas su prekinuli trening Plavih koji se odvijao na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, saznaje portal Klix.ba.
Naime, Manijaci su se pojavili u velikom broju te su održali žustar govor prvotimcima i stručnom štabu na čelu s trenerom Brunom Akrapovićem.

Razlog dolaska na trening leži u činjenici da su igrači Željezničara potpuno podbacili ove sezone te se klub nalazi u zoni za ispadanje.

Upravo zbog toga, kako saznajemo, zahtijevali su drastično popravljanje rezultata i to već u narednom kolu kada će Željezničar gostovati u Modriči protiv Sloge Meridian.

Manijaci su u svakom kolu do sada davali veliku podršku igračima, sve do nedavnog poraza od Veleža na Grbavici kada su iskazali nezadovoljstvo tjeranjem igrača od južne tribine nakon utakmice.

Podsjetimo, Željezničar se nalazi na 11. mjestu Wwin lige sa samo 23 osvojena boda te je praktički u zoni za ispadanje.

Zbog krize koja se dosegnula vrhunac ostavku su ponudili i čelnici kluba na čelu s predsjednikom Jusufom Tanovićem, a o njihovom statusu raspravljat će skupština kluba na zasjedanju koje je zakazano u ponedjeljak.

U narednom kolu, već u nedjelju, Plavi gostuju Slogi, a narednog vikenda na Grbavici će igrati veliki gradski derbi sa Sarajevom.