Nogomet
11

Manchester City slavio, Ibrahimović donio pobjedu Unitedu

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 16. kolu Premiershipa Manchester City je na svom Etihadu rezultatom 2:0 pobijedio Watford.

City je ovom pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna poraza u ligi, dok je Watford upisao treći poraz u posljednje četiri ligaške utakmice.

Golove za Manchester City postigli su Pablo Zabaleta u 33 i David Silva u 86. minuti, a klub će i naredno kolo dočekati na četvrtom mjestu tabele.

Drugu uzastopnu zabilježio je Manchester United koji je u gostima na Selhurst Parku slavio protiv Crystal Palacea rezultatom 2:1. Ovo je prvi put nakon augusta da United poveže dvije ligaške pobjede.

Pobjedu Crvenim đavolima donijeli su Pogba (45+2') i Ibrahimović (88'), a gol za domaći tim postigao je McArthur u 66. minuti.

Tottenham je golovima Eriksena (14' i 64') i Wanyame (73') pobijedio Hull City na svom terenu, dok su remi bez golova odigrali domaćin Stoke i Southampton (0:0). Stoke je od 23. minute igrao bez isključenog Arnautovića.

Sjajni Rondon sa tri gola (50', 60' i 63') donio je tri boda West Bromwich Albionu koji je na svom Hawtrhronsu savladao Swansea (3:1). Gol za goste postigao je Routledge u 78. minuti.

Tabela: