Nogomet
17

Madridski derbi za zaborav: Atletico i Real bez pogodaka na Vicente Calderonu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Madridski derbi u četvrtfinalu Lige prvaka između Atletica i Reala igran na Vicente Calderon stadionu okonačan je bez pogodaka.

Tokom prvog poluvremena konkretniji su bili gosti koji su imali više izglednih situacija, dok je u nastavku izostala očekivana igra i jednih i drugih, pa pravih prilika za pogodak nije ni bilo.

Utakmicu je velikom prilikom otvorio Gareth Bale. Velšanin je izašao sam pred gol Atletica, a u namjeri da postigne pogodak zaustavio ga je odlični Jan Oblak na golu domaćina. Mogao je Real povesti i u 36. minuti. Ovog puta pokušao je James, čiji udarac je također odbranio Oblak.

Minutu kasnije uzvratili su i domaći fudbaleri. Pokušaj Griezmanna osujetio je Iker Casillas na golu Reala iz Madrida. Veliku priliku Kraljevi su propustili u 42. minuti. Sjajnu akciju završio je James koga je po drugi put zaustavio Jan Oblak.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo fudbal za pamćenje, pa su izostale i prilike za postizanje pogodaka. Izdvojio se tek detalj iz 80. minute pred golom Reala, kada je pokušao Godin čiji je udarac otičao iznad prečke. U posljednjoj minuti utakmice atraktivno je pokušao Suarez, a potom i Mandžukić, ali u oba navata bezuspješno.

Četvrtfinale Lige prvaka:

Atletico Madrid - Real Madrid 0:0