Kvalifikacije za Euro
9

Mađarska se nakon drame plasirala na EP, autogol u 97. minuti rastužio Crnogorce

N. M.
Bugari obradovali Crnogorce (Foto: EPA-EFE)
Bugari obradovali Crnogorce (Foto: EPA-EFE)
Odigrani su prvi mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u novembarskom prozoru, a u najzanimljivijem su Bugarska i Mađarska remizirali 2:2 u Sofiji.
Mađari su na ovom meču u 97. minuti došli do poravnanja, a s osvojenim bodom su osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

U utakmici prepunoj preokreta Bugari su prvi stigli do gola preko Adama u 10. minuti, a potom za domaćina pogađaju Delev u 24. i Despodov iz penala u 79. minuti utakmice.

Činilo se da će Bugari slaviti prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali onda je Petkov u 97. minuti postigao autogol za konačnih 2:2.

Dakle, Mađarska je bodom ovjerila plasman na Euro, a istovremeno je ovakav dramatičan rasplet rastužio Crnogorce, koji su se nadali kiksu Mađara jer bi u tom slučaju s dvije pobjede u posljednja dva kola oni išli na veliko takmičenje u Njemačku.

Crna Gora teoretski još uvijek može na drugom mjestu preskočiti Srbiju, ali to je teško očekivati jer Srbija u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Bugarsku i samo jednim osvojenim bodom može čekirati kartu za Njemačku.

Tabela grupe G: