Nogomet
0

Liga prvaka: Odigrane prve utakmice osmine finala

Klix.ba
Bayern München i Real Madrid odigrali su 1:1, Milan je u Pragu odigrao utakmicu bez golova, dok je Lokomotiv pobijedio Monaco, a Arsenal slavio u Španiji.

Mnogi će se složiti da je u najzanimljivijem susretu večeri, duelu Bayerna i Reala, domaća ekipa pokazala mnogo više. Bayern je poveo golom Makaaya u 75. minuti, a od pobjede Bavarce je dijelilo samo 7 minuta, kada je greškom Kahna nakon dalekometnog udarca Roberta Carlosa lopta ušla u gol. Bayern je imao mnogo više od igre i mnogo više šansi od kraljevskog kluba, te je i na kraju trebao pobijediti.

Vodeći tim engleskog prvenstva Arsenal, ostvario je povoljan rezultat na gostovanju u Španiji savladavši Celtu Vigo sa 3:2. Golove za Celtu su postigli Edu 27' i Jose Ignacio 64', a za Arsenal Edu 18', 58', Pires 80'.

Utakmicu bez pogodaka odigrali su Sparta Prag i Milan, dok je u Moskvi Lokomotiv slavio protiv Monaca sa 2:1. Golove za Lokomotiv potigli su Izmailov u 32. minuti i Maminov u 59. minuti. Prednost Lokomotiva smanjio je Morientes u 69. minuti susreta.

Revanš utakmice na rasporedu su 10. marta.