Slavio veliku pobjedu
47

Lice iz svlačionice Barcelone privuklo pažnju: Član je Chelseaja, ali ne još zadugo

D. P.
Slavlje u svlačionici katalonskog kluba (Foto FC Barcelona)
Slavlje u svlačionici katalonskog kluba (Foto FC Barcelona)
Napadač Chelseaja Pierre-Emerick Aubameyang privukao je pažnju na društvenim mrežama nakon što su objavljene njegove fotografije iz svlačionice Barcelone sinoć.

Nogometaši Barcelone savladali su Real Madrid rezultatom 2:1 i tako najvjerovatnije osigurali titulu prvaka Španije. Pogodak Francka Kessieja za 2:1 u sudijskoj nadoknadi značio je i da Barca odlazi na velikih 12 bodova prednosti na vrhu tabele.

Barcelona je uoči utakmice organizovala pozivanje brojnih bivših igrača i menadžera kluba na utakmicu, a sve kako bi se dalo na važnosti ovog El Clasica, pa su tako na Camp Nou sinoć bili brojni ljudi koji su tu ostavili dubok trag.

No, najviše pažnje privuklo je to što je Pierre-Emerick Aubameyang, koji je pod ugovorom sa Chelseajem, bio u svlačionici katalonskog kluba.

Reprezentativac Gabona primijećen je kako slavi s bivšim saigračem Ferranom Torresom u svlačionici katalonskog kluba. Stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je fotografiju na društvenim mrežama.

"Pierre-Emerick Aubameyang, koji je nadomak da bude isključen iz Chelseajevog čitavog projekta, bio je u svlačionici Barcelone nakon duela s Realom", napisao je Romano.

Aubameyang se posljednjih mjeseci mučio. Postigao je samo tri gola u 18 nastupa za Chelsea, a posljednji meč odigrao je još u februaru protiv Tottenhama.

Međutim, ovaj potez mnogi smatraju nepoštovanjem prema klubu u kojem igra. Istovremeno, ima i onih koji ga opravdavaju jer ne dobija mnogo prilike kod trenera Chelseaja Grahama Pottera.

Gabonac ima ugovor na Stamford Bridgeu još jednu sezonu nakon ove, ali je već sedmicama jasno da neće tu ostati. Moguće je da klub napusti i besplatno, odnosno da dvije strane sporazumno raskinu ugovor.