Smješten na Neurologiju
1

Legendarni Van Der Sar hitno primljen u bolnicu u Splitu, sumnja se na krvarenje u mozgu

E. B.
Edwin Van Der Sar
Edwin Van Der Sar
Legendarni nizozemski golman Edwin Van Der Sar (52) je danas hitno primljen u bolnicu u Splitu, a prema prvim informacijama, sumnja se na krvarenje u mozgu.

Jedan od najboljih golmana u historiji je prije nekoliko dana Sar bio na Hvaru, a tokom odmora u Hrvatskoj završio je u bolnici.

Kako neslužbeno saznaje Dalmatinski portal, Van Der Sar je primljen na Neurologiju splitskog KBC-a zbog sumnje u SAH (subarahnoidalno krvarenje u mozgu).

"Edwin van der Sar je primljen danas u Klinički bolnički centar Split zbog neuroloških problema. Smješten je na Klinici za neurologiju. U toku je dijagnostika i liječenje. Stabilno je i osjeća se dobro", poruku su iz splitskog KBC-a.

Njegov nekadašnji klub Ajax je potvrdio da se radi o krvarenju u mozgu, te da je na intenzivnoj njezi, ali u stabilnom stanju.

SAH predstavlja izljev krvi zbog prsnuća proširene stijenke krvne žile na bazi mozga u prostor ispod meke moždane ovojnice.

Aneurizme su proširenja stijenki krvnih žila koja nastaju zbog njihove slabosti, tj. bolesti, a mogu biti različita oblika i veličine. Kod 20 posto 30 posto pacijenata nastupa smrtni ishod nakon prvog krvarenja aneurizme.

Visoka smrtnost od 50% nastupa zbog recidiva prije operacije, te sekundarne cerebralne ishemije.

Za sada nema više informacija o zdravstvenom stanju legendarnog Nizozemca koji je 130 puta branio za reprezentaciju, a slavu je stekao braneći gol Ajaxa, Juventusa i Manchester Uniteda.