Žestoke riječi
47

Legendarni Keane nemilosrdan: Maguire je sramota za Manchester United

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Legendarni veznjak Manchester Uniteda Roy Keane osuo je žestoku paljbu po igračima kluba s Old Trafforda unatoč pobjedi protiv Tottenhama rezultatom 3:0.

Keane je bio stručni konsultant na utakmici između Tottenhama i Manchester Uniteda, no nije se previše obazirao na sitauciju na terenu već je samo govorio o porazu protiv Liverpoola.

"Maguire i Shaw su prošle sedmice bili sramota za klub. Oni važe za afirmativne nogometaše, ali da taj status zaslužuju, trebali bi pokazati svojim karakterom", počeo je paljbu Keane i nastavio:

"Ono što je Manchester Uniteda u svojoj historiji uvijek imao bili su igrači s karakterom i ličnošću. Vidio sam Maguirea tokom sedmice kako se izvinjava za poraz, a izgledao je kao robot. Dosta mi je onog ćaskanja poslije utakmice i izvinjenja... On je izašao i rekao da se ekipa treba okupiti kao grupa!?"

Tu se ovaj legendarni kapiten Manchester Uniteda nije zaustavio.

"Ne! On prije svega treba da popravi svoju igru, ako već želi biti vođa te pomenute grupe. Nauči osnove svog nogometnog posla, pa onda možeš biti lider. Ljudi stalno govore da možda nije u formi, dao je i gol protiv Leicestera prije nekoliko sedmica, ali to nema veze sa kondicijom. Kod njega, ali i još nekoliko važnih igrača, problem je u nedostatku profesionalizma jer ne rade svoj posao kako treba. Imaju talentovane igrače u napadu, ali vezni red i odbrana ne rade posao kako treba", rekao je Keane.

Srećom po Crvene đavoli, oni su nakon teškog poraza od Liverpoola upisali pobjedu protiv Tottenhama u gostima rezultatom 3:0, a u narednom kolu očekuje ih veliki derbi protiv Manchester Cityja.