Nepropisno parkiran
87

Lamborghini zvijezde Uniteda stoji "zaboravljen" i skuplja kazne

N. M.
Lamborghini Urus u vlasništvu Shawa (Foto: Twitter)
Lamborghini Urus u vlasništvu Shawa (Foto: Twitter)
Skupocjeni automobil Lamborghini Urus već danima je parkiran na željezničkoj stanici kod Manchestera (Engleska), gdje sakuplja brojne kazne, a radi se o automobilu zvijezde Uniteda Lukea Shawa.

Shaw je "zaboravio" na svoj automobil, a u međuvremenu su se na njegovom vjetrobranskom staklu pojavile čak četiri kazne za parkiranje.

Za svaku od te četiri kazne će Shaw morati platiti po 70 eura, a po svemu sudeći će tih kazni biti još dok reprezentativac Engleske ne skloni svoj automobil s mjesta na kojem je nedozvoljeno parkirao Lamborghini.

Inače, radi se o automobilu vrijednom skoro 200.000 eura koji ima twin-turbo V8 motor, dostiže maksimalnu brzinu od 306 km/h, za samo 3,6 sekundi dostiže 100 km/h.

Prethodno se s kaznama suočavao i Shawov saigrač Marcus Rashford, koji je svoj McLaren parkirao na dvostrukim žutim linijama ispred restorana u Cheshireu. Na istom području je na sebe gnjev službenika za prodaju parking karata navukao i Shaw.

Budući da sedmično zarađuje 160.000 eura, bilo kakve kazne sigurno neće predstavljati finansijski problem Shawu, koji se trenutno oporavlja od povrede.