Nogomet
24

Kvalifikacije za EURO 2016: Srbija i Albanija igraju utakmicu visokog rizika u Beogradu

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras će biti odigrano devet utakmica kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj 2016, a derbi meč bit će odigran u Kopenhagenu između Danske i Portugala u grupi I, javlja Anadolija.

I jednim i drugima trijumf je imperativ, pogotovo Portugalcima poslije kiksa na otvaranju kvalifikacija u duelu sa Albanijom (0:1).

U grupi I igra se i meč visokog rizika u kojem će u Beogradu Srbija ugostiti Albaniju. Shodno dugogodišnjim "zategnutim odnosima" između dvaju zemalja gostujućim navijačima zabranjen je dolazak na stadion, a isti slučaj bit će u i revanšu koji će se iduće godine odigrati u Elbasanu.

Što se tiče rezultatskog aspekta regionalnog derbija Zapadnog Balkana Albanci, koji su odlično otvorili kvalifikacije bili bi prezadovoljni i remijem, obzirom da su u prva dva kola pobijedili Portugal (1:0) i odigrali neriješeno sa Danskom (1:1). Srbija će morati jurišati na trijumf nakon podjele bodova sa Armenijom u Jerevanu (1:1).  

Nijemci će u grupi D dočekati Irsku, Poljska Škotsku, a Gibraltar Gruziju.

U grupi F danas će snage odmjeriti Farska Ostrva - Mađarska, Finska - Rumunija i Grčka - Sjeverna Irska. U grupi E San Marino će dočekati Švicarsku.

Sve utakmice počinju u 20:45 sati.