Nogomet
72

Kostić: Zaslužili smo bod, momci su ostavili srce na terenu

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Šef stručnog štaba Željezničara Miloš Kostić je nakon završetka utakmice bio zadovoljan neriješenim rezultatom (1:1).

"Krenuli smo hrabro u utakmicu, igrali smo otvoreno. Htjeli smo da igramo fudbal, da damo gol više od Sarajeva. U jednom trenutku imali smo malu inicijativu, ali ta Husićeva greška da u kratkom periodu dobije dva žuta kartona je skroz poremetila sistem igre i na poluvremenu smo se dogovorili kako nastaviti meč pošto je Sarajevo počelo da nas pritišće malo više i nije nam dalo da igramo, a ta jedna kontra koju smo mi priželjkivali nam je donijela taj vodeći pogodak, ali zbog dekoncentracije primili smo gol.

Potom je Sarajevo imalo još dvije dobre šanse, ali je naš golman odlično odbranio. Zaslužili smo barem jedan bod jer su momci ostavili srce na terenu", rekao je šef stručnog štaba Plavih.

O Husićevom isključenju Kostić je rekao:

"To je greška igrača koji je na kraju doveo ekipu u situaciju da mora da se bori za bod krvavo i da nam skroz poremeti sistem igre koji smo spremili za Sarajevo. Ali derbi je to, emocije su prisutne i teško je u nekim trenucima ne izgubiti kontrolu i onda dođe do takvih događaja koji nisu na mjestu. To se u budućnosti sigurno neće dešavati".