Zaraženo 7 igrača
35

Koronavirus otkazao ključnu utakmicu Deportiva u borbi za opstanak u španskoj Segundi

F. Z.
Navijači Deportiva okupili su se ispred stadiona (Foto: EPA-EFE)
Navijači Deportiva okupili su se ispred stadiona (Foto: EPA-EFE)
Posljednje kolo španske Segunde igra se večeras, ali na teren neće istrčati nogometaši Deportivo La Corune i Fuenlabrade zbog toga što je sedam igrača gostujuće ekipe testirano pozitivno na kornavirus, javila je Marca.

Tradicija je da se skoro sve utakmice posljednjeg kola igraju u istom terminu, prije svega zbog regularnosti takmičenja, a u španskoj Segundi ekipe će večeras u 21:00 sati istrčati na teren i boriti se za plasman u doigravanje za La Ligu, odnosno za opstanak u 2. La Ligi.

Velikan iz Galicije - Deportivo La Coruna igra jednu od najlošijih sezona u klupskoj historiji, a večeras mu je bio potreban trijumf za opstanak u Segundi protiv Fuenlabrade koja se bori za plasman u doigravanje za La Ligu.

Ipak, nekoliko sati prije utakmice stigla je informacija kako je sedam igrača Fuenlabrade pozitivno na koronavirus i utakmice je odgođena. Mnogi smatraju da se kompletno kolo trebalo odgoditi jer je odgodom samo duela na stadionu Riazor regularnost takmičenja dovedena u pitanje.

Iz La Lige su poručili kako bi otkazivanjem kompletnog kola regularnost takmičenja bila dovedena u pitanje i lopta je u 21:00 sati krenula s centra na svim stadionima u španskoj Segundi, osim na Riazoru.

Iz španske Segunde ispadaju četiri tima, Extramadura i Racing Santander već su se oprostili, a teoretski iz lige mogu ispasti 17. Lugo (49), 18. Albacete (49), 19. Deportivo La Coruna (48) i 20. Numancia (47). Dvije od ove četiri ekipe naredne godine igrat će u trećem rangu takmičenja.

Fuenlabrada se s druge strane bori za plasman u doigravanje. Trenutno su 6. na tabeli sa 60 bodova i drže mjesto koje vodi u doigravanje, a mogli bi ih ugroziti 7. Elche (58) i 8. Rayo Vallecano (57).

Duel na Riazoru definitivno se neće igrati večeras u 21:00 sati, a ostali dueli će biti odigrani.

Tabela: