Najčudniji meč
10

Večeras se u Španiji završava utakmica koja je počela prije pola godine

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna sezona će u La Ligi početi u petak, no već večeras će se već početi kotrljati lopta nogometnim terenima u Španiji najdužom utakmicom u historiji te zemlje.

Naime, na teren će večeras od 20 sati izaći Rayo Vallecano i Albacete i završiti utakmicu koja je počela prije pola godine.

Utakmica u predgrađu Madrida Vallecasu je počela u decembru 2019. godine, ali je prekinuta jer su domaći navijači vrijeđali Albaceteova nogometaša Romana Zozulju.

Tokom prvog poluvremena su domaći navijači vrijeđali Zozulju zbog toga što podržava ekstremnu desnicu u Ukrajini.

Navijači Raya, inače ultraljevičari, su već raniej spriječili upravu da ga dovede u njihov klub, a tokom meča su mu skandirali da je "jeb*ni nacist".

Nogometaši Albacetea su odbili izaći i igrati drugo poluvrijeme kako bi zaštitili Ukrajinca, te je prvi put u historiji španskog nogometa utakmica prekinuta zbog skandiranja s tribina.

Rayo je zbog uvreda kažnjen 18.000 eura, a susret se večeras nastavlja od drugog poluvremena. Rezulta je 0:0, a Albacete ima igrača manje jer je Eddy Silvestre dobio crveni karton.

Još jedan kuriozitet je vezan za ovaj meč. Albacete će postati klub kojeg su tokom jednog susreta vodila dva šefa stručnog štaba. U decembru je na klupi bio Luis Miguel Ramis koji je u međuvremenu dobio otkaz, te će večeras goste s klupe voditi Lucas Alcaraz.

I dok novi trener može sjediti na klupi, igrači koji su došli u zimskom prelaznom roku, njih 11 u obje ekipe, neće moći igrati.