Portugalac se vratio
8

Kontroverzni Di Canio smatra da će Ronaldo i Solskjaer imati nesuglasice oko pozicije na terenu

D. P.
Ronaldo i Solskjaer su dijelili svlačionicu u Unitedu (Foto: Twitter)
Ronaldo i Solskjaer su dijelili svlačionicu u Unitedu (Foto: Twitter)
Bivši italijanski nogometaš Paolo Di Canio smatra da će Cristiano Ronaldo i Ole Gunnar Solskjaer imati nesuglasice oko pozicije na terenu.

Povratak Cristiana Ronalda u Manchester United izazvao je mnogo pažnje i gledatelji s nestrpljenjem očekuju da vide šta slavni Portugalac može ponuditi u poznim nogometnim godinama u najjačoj ligi svijeta.

Debi ćemo dobiti u subotu kada na Old Traffordu gostuje Newcastle United, ali još uvijek nije poznato na kojoj poziciji ćemo gledati Ronalda.

Paolo Di Canio je u podcastu La Gazzette dello Sport poručio kako se stavovi Ronalda i trenera Solskjaera razilaze.

"Nisam uvjeren da će Ronaldo igrati kao najistureniji Ronaldo želi igrati kao najistureniji u napadu ove sezone. On će podići tehnički nivo ekipe, ali stiže u tim koji ima mnogo krila i napadača. Solskjaer je rekao da ga vidi kao centralnog napadača, ali Ronaldo to nije želio igrati u Juventusu", rekao je Di Canio.

Nekadašnji napadač West Hama ističe da očekuje kako će Ronaldo igrati na krilu.

"I dalje smatram da ćemo ga gledati na lijevom krilu, ali United tu ima više igrača uključujući Jadona Sancha", dodaje Di Canio.

Di Canio je, podsjetimo, tokom uspješne karijere nastupao za Lazio, Juventus, Milan, Napoli, Celtic, West Ham, Charlton i još nekolicinu ekipa u Velikoj Britaniji i Italiji.