Bundesliga
13

Köln potopio Borussiju Dortmund, pobjede Bayerna i Leipziga, Demirović u startnoj postavi

K. H.
Borussia Dortmund - Köln (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Kölna pobijedila je Borussiju Dortmund na gostujućem terenu u meču 9. kola Bundeslige rezultatom 2:0, dok su u istom terminu pobjede upisali Bayern i Leipzig.

Skhiri je doveo Köln u vodstvo golom u devetoj minuti, isti igrač je u 60. minuti povisio na 2:0, a jedino što je Dortmund uspio do kraja meča bio je utješni pogodak Hazarda u 74. minuti. Ovo je za Borussiju treći poraz u ovoj sezoni i sada za Bayernom zaostaju četiri boda.

U istom terminu Bayern je bio bolji od Stuttgarta u gostima, iako je domaći tim golom Coulibalyja došao do vodstva. Ipak, Coman, a nakon toga i Lewandowski donose preokret Bayernu, da bi konačnih 3:1 postavio Costa u 87. minuti.

Leipzig je na svom terenu bio bolji od Armenije sa 2:1, dok je meč između Augsburga i Freiburga završen bez pobjednika (1:1). Treba reći da je bh. reprezentativac Ermedin Demirović meč počeo u prvoj postavi Freiburga, a iz igre je izašao u 58. minuti.

U posljednjem meču koji je odigran od 15:30 sati, Union Berlin i Eintracht iz Frankfurta odigrali su sjajan meč, a na kraju je rezultat bio 3:3.

Tabela: