Tehnički savršen
138

Klasa je vječna: Paul Scholes genijalnim dodavanjem oduševio u 44. godini

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Utakmicu između legendi Manchester Cityja i bivših zvijezda Premiershipa, što je ujedno bio i oproštaj Vincenta Kompanyja od nogometa, obilježili su sjajni potezi nekada vrhunskih nogometnih igrača, a posebno se izdvojilo jedno dodavanje Paula Scholesa koji je pokazao nevjerovatno umijeće s loptom.
Bivši veznjak Manchester Uniteda u 57. minuti napravio je, slobodno možemo reći, genijalan potez kada je loptu vanjskim dijelom stopala proslijedio do svojih napadača, a taj potez oduševio je sve navijače na Etihadu.

[TWITTER]1171882838871986176[/TWITTER]

Naime, susret između legendi Manchester Cityja i legendi Premiershipa je bila oproštajna utakmica Vincenta Kompanyja, no Belgijanac nije na njoj igrao.

Naime, dugogodišnji kapiten Manchester Cityja se povrijedio i nije mogao nastupiti. Planirano je bilo da prvo poluvrijeme odigra u ekipi Cityja, a drugo u ekipi Premiershipa.

"Tipično za mene da sam povrijeđen", našalio se Kompany koji je tokom karijere imao mnogo problema sa povredama. Na susretu je trebao nastupiti i Edin Džeko, no on se na kraju nije pojavio na travnjaku Etihada u dresu legendi Građana.