Konačna odluka
9

Kazlagić na sjednici Disciplinske komisije dobio prolaznu ocjenu za meč u Siminom Hanu

Klix.ba
Disciplinska komisija NS FBiH dala je prolaznu ocjenu za derbi susret 19. kola Prve lige FBiH između Sloge Simin Han i Olimpika koji je domaća ekipa dobila rezultatom 2:1, a koji je privukao veliku pažnju bh. i regionalne javnosti.

Naime, nakon meča u Siminom Hanu, video klip "Sabranih djela" Mirze Kazlagića u na kojem su najblaže rečeno vide neke nejasne odluke glavnog arbitra susreta postao je viralan u BiH, ali i regionu, a u izjavi za Klix.ba Irfan Durić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH gdje danas obavlja funkciju predsjednika kazao je da na pomenutoj utakmici nije bilo znakova anomalije i da pravljenje video klipova daje totalno drugu dimenziju kompletnom susretu.

Na kraju, na sjednici Disciplinske komisije ovaj sudija dobio je prolaznu ocjenu te će i u narednom kolu dijeliti pravdu na bh. terenima.

U posljednje vrijeme znatno se popravio kvalitet Prve lige FBiH, bar tako je rečeno iz samog Saveza, a za nadati se da će finiš izuzetno zanimljive sezone u drugoj po jačini rangu bh. nogometa biti odlučen na terenu i da će proći bez lakrdija i odluka koje će slati najgoru moguću sliku o stanju u domaćem nogometu.