AS
0

Katar želi Guardiolu za selektora

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Katarski nogometni savez otpustio je u četvrtak selektora Brunu Metsu nakon ispadanja u četvrtfinalu nedavnog Azijskog kupa. Španski AS u subotu piše da predsjednik saveza šeik Bin Khalifa Bin Ahmad Al Thani ima samo jednu želju za Metsuovog nasljednika.

Radi se, ni manje ni više, nego o treneru Barcelone Pepu Guardioli. Nije tajna da strateg katalonskog kluba ima sjajne odnose s Katarom. Igrao je za tamošnji Al-Ahli, a nedavno je bio promotor uspješno okončane katarske kandidature za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine. Uz to, upravo je Guardiola svojim vezama pomogao da Qatar Foundation postane sponzor Barcelone.

Odlične veze s katarskim dužnosnicima mogle bi Guardioli uskoro donijeti i unosnu ponudu za posao. AS tvrdi da je Bin Khalifa Bin Ahmad Al Thani spreman ponuditi 40-godišnjem stručnjaku ugovor kojim bi zarađivao nevjerovatnih 20 miliona eura godišnje.

Cilj bi mu bio od katarske reprezentacije napraviti ozbiljnu ekipu, koja bi na domaćem terenu za 11 godina mogla ostvariti zapažen uspjeh.