Produžena ruka na terenu
239

Kapiten Reus tokom utakmice predložio treneru novu formaciju pa Borussija razbila rivala

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Novi trener Borussije Dortmund Marco Rose na najbolji mogući način objasnio je ulogu kapitena u svom timu te je otrkio kako mu je Marco Reus sugerisao tokom utakmice protiv Eintrachta da ekipa treba promijeniti formaciju, što se na kraju ispostavilo kao dobitna kombinacija.

Rose je istakao da mu je Reus prišao tokom utakmice i rekao da bi ekipa trebala promijeniti sistem igranja, s obzirom na to da im formacija Eintrachta s pet veznih igrača nije odgovarala.

Umjesto formacije 4-3-3 Dortmund je zaigrao također s pet veznih igrača u formaciji 4-2-3-1 i na kraju se to pokazalo kao pun pogodak.

"Marco Reus mi je došao u jednom trenutku utakmice i rekao: 'Treneru, trebamo igrati u formaciji 4-2-3-1 jer Eintracht igra drugačije s formacijom 4-1-4-1. Rekao sam: 'U redu, ako kapiten to osjeti na terenu, to ćemo i uraditi.' Svidjelo mi se to", otrkio je novi trener Borussije Dortmund.

Podsjećamo, Borussija Dortmund je u prvom meču ove sezone ubjedljivim rezultatom 5:2 bila bolja od Eintrachta. Golove su postigli Reus, Hazard i Reyna te Halland koji je postigao dva pogotka.